Translate

Friday, October 13, 2017

Cum funcționează banii? Ce dă valoare banilor în primul rând? De ce sunt oamenii dispuși să lucreze foarte greu pentru ei sau să meargă până la extrem să-i obțină?

Doar uită-te la o bancnotă de un dolar. E doar o bucată de hârtie cu un desen amuzant - o piramidă cu un ochi ce plutește deasupra. 


Valoarea aceste bancnote nu este dată deloc de design. Însă dacă cineva ar arunca câțiva dolari pe o șosea aglomerată, lumea ar sări în mijlocul traficului că să-i strângă.


Începerea unui afaceri

John D. Rockefeller, Thomas Edison, Henry Ford, Irving Chevrolet sunt exemple de oameni ce au construit imperii din nimic .
Barry crede că tot ce îți trebuie ca să ai succes în afaceri este o idee. Nu e nevoie să fie o idee briliantă. Mulți oameni au devenit incredibil de bogați din afaceri care la început au părut foarte stupide, de exemplu apa îmbuteliată sau emisiunile de reality TV.
Ai nevoie să concepi o idee și ulterior să decizi care este grupul țintă pe care ți-l dorești.
Decreţeii, de exemplu, cheltuiesc banii foarte nechibzuit. Acum că intră la pensie, au nevoie de mai multe servicii ca niciodată.

Devino bogat precum Donald Trump

Donald Trump este faimos pentru că are tot ce îți poți dori - o avere vastă, imobiliare, foste soții care arată foarte bine și un show TV foarte popular. Trump a prezentat sistemul lui de a deveni bogat în cartea sa “Trump: How to Get Rich”.
Aceste secrete includ:
  • Banii nu sunt totul
  • Trebuie să angajezi oameni potriviți, inclusiv un asistent bun
  • Rămâi concentrat
  • Folosește-te de inerție
  • Unele idei sunt bune, altele nu. Învață să le diferențiezi
  • Ai nevoie de o atitudine de învingător
  • Fii un negociator bun
  • Preia controlul finanțelor tale

Învață să negociezi

Să știi cum să negociezi este o abilitate foarte folositoare. Oamenii nu realizează că negociază constant pentru lucruri foarte variate. Indiferent că vorbim de discuții casnice sau cu mecanicul pentru o revizie mai rapidă, sau chiar negocierea în numele unei firme. Pentru a avea un avantaj în viață, trebuie să cunoști regulile unei negocieri eficiente.
Cel mai important este să nu accepți niciodată prețul inițial. Fii ferm pe poziții și insistă pentru un preț mai bun (mai ieftin sau mai scump, depinde de tine și de situația în care te afli, vânzător sau cumpărător). De asemenea, trebuie să-ți amintești să nu plătești ceva de care nu ai nevoie.

Învaţă cum funcţionează taxele

Deoarece guvernul se ocupă de bunăstarea populației, toată lumea trebuie să-și plătească partea lor de taxe. Însă, foarte mulți oameni de pretutindeni nu-și plătesc la fel taxele. Cea mai bună metodă este să înveți de la experți.
Să înțelegi taxele este foarte dificil și pentru guvernanți. E așa de greu încât nici cei care pot să le modifice nu le înțeleg pe deplin.
O metodă de a scăpa de taxe este investiția în titluri de stat neimpozitabile. Cea mai bună metodă să reduci sumele cheltuite pe taxe și impozite este să ții o evidență exactă a acestora și să înveți modul lor de punere în acțiune. Astfel, poți învăța să plătești mai puține taxe.

Gestionarea finanţelor personale

Ai idee unde ajung banii tăi? Te regăsești în următoarele descrieri?
  • Ai vrea să economisești niște bani pentru viitor, dar niciodată nu-ți rămân bani după ce-ți plătești facturile.
  • Ai câteva carduri de credit și nu reușești să readuci balanța lor la zero.
  • Faci cumpărături pe baza unui impuls de moment.
  • Nu ții o evidență detaliată a bugetului familiei.
Dacă oricare dintre aceste enunțuri te descrie, atunci e foarte probabil ca finanțele tale personale să aibă probleme serioase. Ce poți face ca să le îmbunătățești?
Poți să începi prin a consulta experți populari din domeniul financiar, precum Suze Orman, care a ajutat milioane de oameni prin mesajul ei simplu și rece, pe care îl poate înțelege orice om: “ești un pierzător patetic”.
Suze explică faptul că majoritatea oamenilor fac lucruri idioate cu banii lor. De exemplu, ai putea cheltui 3.95 de dolari pe un latte la Starbucks. Nu pare prea mult, dar dacă am pune banii aceia deoparte? În două săptămâni lucrătoare, ai economisi aproape 40 de dolari.
Pentru a reuși cu acest rezultat pe termen lung, ai nevoie să concepi un plan financiar personal și să-l urmezi cu strictețe.
Primul pas pentru acest plan ar fi să-ți analizezi câștigurile. Gândește-te cât cheltuiești, și pe ce, și află unde pleacă banii tăi. Când ai găsit răspunsul trebuie să organizezi datele într-un tabel ca să te ajute să le vizualizezi. Astfel, poți să vezi exact unde pierzi cel mai mult și unde poți face îmbunătățiri.
Poți să-ți reduci cheltuielile folosind sfaturi clasice ale gospodarilor (de genul “nu arunca cojile de hârtie, ci macină-le și folosește-le ca îngrășământ”).
Ar trebui să eviți, pe cât posibil, folosirea cardului de credit.
Există foarte multe tehnici simple și eficiente ca să reduci chetuielile facultative. Trebuie să le folosești ca să preiei controlul finațelor tale personale.

No comments:

Post a Comment